Μυρμηγκιές

Οι μυρμηγκιές οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), αλλά είναι καλοήθεις και δε σχετίζονται με τα κονδυλώματα. Εκδηλώνονται τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες και μεταδίδονται με την απλή επαφή ή με αυτοενοφθαλμισμό. Εμφανίζονται στο δέρμα ως βλατίδες λίγων μόλις χιλιοστών και στο κέντρο τους έχουν μικρές μαύρες κουκίδες.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές που προσβάλλονται από μυρμηγκιές είναι τα άκρα και κυρίως τα δάχτυλα, οι αγκώνες, τα γόνατα, τα πέλματα και οι περιοχές γύρω από τα νύχια. Κατά κύριο λόγο είναι ασυμπτωματικές, εκτός από εκείνες των πελμάτων που μπορεί να προκαλέσουν άλγος. Ο χρόνος επώασης τους είναι 1 έως 6 μήνες, αλλά συνήθως επεμβαίνουμε ώστε να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός τους .

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Ο πιο κατάλληλος ιατρός για τη διάγνωση των μυρμηγκιών είναι ο δερματολόγος, ο οποίος θα προτείνει την πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση τους.

Η καταπολέμηση μιας μυρμηγκιάς μπορεί να γίνει με τοπική χρήση φαρμάκων, εφαρμόζοντας κρυοπηξία με υγρό άζωτο, με τη χρήση laser ή χειρουργικά.

Η θεραπεία με το τελευταίας γενιάς laser Nordly’s Ellipse με τεχνολογία εστιασμένου φάσματος της Candela, παρέχει στον ασθενή αναίμακτα και χωρίς αποθεραπεία αποτελέσματα.

ΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παρέχοντάς μας αυτές τις πληροφορίες, συναινείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

English English Greek Greek