Μολυσματική Τέρμινθος

Η μολυσματική τέρμινθος αποτελεί μία ιογενή λοίμωξη του δέρματος που προσβάλλει τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου αποτελείται από τέσσερις τύπους, αλλά συνήθως συναντάμε μόνο δύο από αυτούς (MCV-1 και MCV-2).

Τα παιδιά προσβάλλονται κυρίως από τον πρώτο τύπο, ενώ ο δεύτερος μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και κατατάσσεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Άλλοι τρόποι μετάδοσης του ιού είναι η χρήση κοινών αντικειμένων όπως πχ πετσέτες και η δερματική επαφή.

Όταν κάποιο άτομο εμφανίζει βλάβες μολυσματικής τερμίνθου μπορεί να τις μεταφέρει σε διάφορα σημεία του σώματος του μέσω αυτοενοφλαμισμού. Η μετάδοση στα παιδιά γίνεται συνήθως στο κολυμβητήριο. Η μολυσματική τέρμινθος εκδηλώνεται με μικρές, μαργαριτοειδείς βλάβες σαν σπυράκια με λευκό υγρό στο κέντρο τους. Μπορεί να είναι διάσπαρτα ή σε ομάδες.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΡΜΙΝΘΟΥ

Συνήθως τα άτομα που την εμφανίζουν δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα, αλλά σε περίπτωση ερεθισμού μπορεί να ματώσουν και να προκαλέσουν κνησμό.

Εμφανίζεται στο πρόσωπο, στο σώμα και στα άκρα με τον MCV-2 να εκδηλώνεται στην κοιλιά, στους μηρούς και στα γεννητικά όργανα.

Ο χρόνος επώασης της νόσου ποικίλλει από άτομο σε άτομο και μπορεί να διαρκέσει από μερικές μόλις μέρες έως και 6 μήνες.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντική η αντιμετώπιση του ώστε να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των βλαβών. Αυτό επιτυγχάνεται με διαθερμοπηξία, κρυοπηξία με τη υγρό άζωτο και απόξεση με χειρουργική λαβίδα ή με το Laser CO2, το οποίο έχει άριστα αποτελέσματα και δεν αφήνει σημάδια. Τέλος, να τονιστεί πως όταν οι βλάβες εξαφανιστούν και δεν εμφανιστούν νέες για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό σημαίνει ότι ο ιός έχει καταπολεμηθεί πλήρως και δεν παραμένει στον οργανισμό μας.

ΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παρέχοντάς μας αυτές τις πληροφορίες, συναινείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

English English Greek Greek