Διάχυτη Αλωπεκία

Η διάχυτη αλωπεκία χαρακτηρίζεται από έντονη τριχόπτωση και αραίωση του τριχωτού της κεφαλής, κυρίως στην πρόσθια περιοχή και την κορυφή. Αυτό συμβαίνει, διότι πολλές τρίχες φτάνουν ταυτόχρονα στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Έτσι οι ασθενείς παρατηρούν μείωση της πυκνότητας των μαλλιών τους και λέπτυνση των τριχών.

Η τριχόπτωση στην διάχυτη αλωπεκία γίνεται συνήθως ορατή μετά από 3 μήνες. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πτώση των τριχών γίνεται πολύ απότομα ακόμα και μέσα σε ένα βράδυ.

ΑΙΤΙΑ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ

Τα αίτια της διάχυτης αλωπεκίας ποικίλλουν. Σίγουρα οι ψυχολογικοί παράγοντες και το άγχος έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία ενός ανθρώπου. Ωστόσο, χρόνιες ασθένειες, φαρμακευτικές αγωγές, ενδοκρινολογικές διαταραχές, διαταραχές στη διατροφή κ.α. είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση της.

Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν τελογενή αλωπεκία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό. Ευτυχώς το πρόβλημα αποκαθίσταται μετά από μερικούς μήνες.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη και ανάλογη με το αίτιο που την προκαλεί.

Ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις για να αποκλειστούν παθολογικά αίτια καθώς και test τριχοριζωγράμματος ώστε να εντοπιστεί η έκταση της αλωπεκίας. Επίσης, αν κριθεί απαραίτητο, γίνεται και γενετικό test DNA.

Σταθμίζοντας τις παραπάνω παραμέτρους, η δερματολόγος χορηγεί την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή, τοπική, συστηματική ή συνδυασμό αυτών.

ΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παρέχοντάς μας αυτές τις πληροφορίες, συναινείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

English English Greek Greek