Ανδρογενετική Αλωπεκία

Τα μαλλιά αποτελούν ένα βασικό χαρακτηριστικό της εμφάνισης ενός ατόμου και για αυτό όλοι επιδιώκουν να έχουν πλούσια και υγιή μαλλιά.
Ωστόσο, πολλά άτομα αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης ή αραίωσης, πράγμα που έχει επιπτώσεις τόσο στην αυτοπεποίθηση όσο και στην ψυχολογία τους. Η απώλεια 100 τριχών καθημερινώς είναι φυσιολογική.

Ανδρογενετική Αλωπεκία θεωρείται η απώλεια πολλών περισσότερων τριχών σε καθημερινή βάση.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Στους άνδρες η ανδρογενετική αλωπεκία κάνει την εμφάνιση της συνήθως στο μπροστινό μέρος του τριχωτού της κεφαλής, στην κορυφή όπως επίσης και στις κροταφικές χώρες.
Αντιθέτως, οι γυναίκες παρουσιάζουν αποδυνάμωση και λέπτυνση των τριχών στο κεντρικό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής και η αραίωση είναι διάχυτη.

Όταν παρατηρείται έντονη τριχόπτωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για την έγκαιρη αντιμετώπιση της είναι να βρεθεί το αίτιο που την προκαλεί. Αυτό μπορεί να συμβεί με τη βοήθεια του δερματολόγου.

Η αλωπεκία εμφανίζεται καθώς τα ανδρογόνα επηρεάζουν το θύλακα της τρίχας. Βέβαια, μπορεί να είναι και κληρονομική.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ

Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν όταν παρατηρηθεί έντονη τριχόπτωση είναι τα επίπεδα του σιδήρου και η θυρεοειδική λειτουργία. Στην περίπτωση αυτή, η ρύθμιση τους μπορεί να επαναφέρει το τριχωτό της κεφαλής στην αρχική του μορφή.

Όταν όμως η αραίωση δεν είναι αντιστρέψιμη, θα πρέπει να παρθούν πιο δραστικά μέσα. Ειδικότερα, για την καταπολέμηση της ανδρογενετικής αλωπεκίας γίνεται χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν την 5α-αναγωγάση όπως είναι η φιναστερίδη και η μινοξιδίλη. Η αγωγή με τοπική χρήση των ουσιών αυτών έχει ορατά αποτελέσματα και βοηθά στην ανάπτυξη των τριχών.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι παροδικό καθώς η διακοπή τους επαναφέρει το πρόβλημα. Ένα γενετικό τεστ (DNA) δείχνει ποια φάρμακα είναι περισσότερο αποτελεσματικά για κάθε ασθενή.

Επίσης, μαζί με τις τοπικές θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί και το PRP. Στο τελικό στάδιο όπου καμία από τις παραπάνω θεραπείες δεν είναι αποτελεσματική η καλύτερη λύση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

ΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παρέχοντάς μας αυτές τις πληροφορίες, συναινείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

English English Greek Greek